Hayallerim, Delorean ve Sen: The Expendables 2 & Total Recall (2012)

29 Ağustos 2012

The Expendables 2 & Total Recall (2012)

Kısa kısa son günlerde izleyip de bir türlü burada paylaşamadığım iki film hakkında yazacağım: The Expendables 2 ve Total Recall. Kısa kısa yazacak olmamın sebebi sizin de güzel gözlerinizi bu filmler hakkında uzun uzun okuyarak boşuna yormak istememek. İkisi de izlenilmediği vakit hiçbir zararı olmayan ve hatta izlendiğinde birçoklarına vakit kaybı gibi gelecek filmler.


The Expendables 2'de dünyanın muhafazakar ve bol kaslı aksiyon yıldızları tekrardan toplanmış ve Stallone ile beraber gövde gösterisi yapıyorlar. İnternet fenomenine dönüşmüş Chuck Norris'in çıktığı sahnelerin sinema salonunda bolca alkışa sebep olduğu ve Schwarzenegger'in çokça yaptığı Terminatör göndermelerinde ise salonda gülüşmelerin boy boy çoğaldığı anlar dışında filmde sırf bıçaklar,tanklar,silahlar ve testosteron var. Tek istisna kadın karakterimiz Nan Yu'nun canlandırdığı Maggie. Belki de havadaki o ağır erkek kokusunu biraz azaltma amaçlı kadroya eklenmiş Nan Yu. Daha filmin ilk yirmi dakikasında öldürülen yüzlerce Uzak Doğulu "kötü"lerden sonra ana kötülerimizin Bulgaristan'da Sovyet'lerden kalma eski madenlerde plütonyum çaldığını görüyoruz. Uçaktı, beylik laflardı ve teke tek dövüşlerdi derken bitiyor The Expendables 2. Geriye de benim Schwarzenegger'e beslediğim antipati hissinin üzerimde yarattığı negatif etkiden başka bir şey kalmıyor. Cumhuriyetçi Parti'den California Valisi çıkması sevimsizliğini gözümde onlarca katlamıştı.
Total Recall'a gelecek olursak. Orijinali Paul Verhoeven'in elinden çıkma ve hemen hemen eli yüzü düzgün bir bilim kurgu olduğunu söyleyebiliriz -Schwarzenegger filmin başrolündeydi-.Aynı şey bu yeniden çekim için geçerli değil. Başrollerde Colin Farrell, Kate Beckinsale ve Jessica Biel var. Yeni Total Recall'da hikâyenin inandırıcılığını güçlendirmek istendiğinden midir yoksa sadece ilkine göre bir fark yaratma ihtiyacından gelme mi olduğunu bilemediğim hikâye farklılıkları var. Schwarzenegger, Mars'a doğru yollanırken, Colin Farrell kötü adamlarla Dünya'da savaşıyor. 1990 yapımı Total Recall'da mutasyona uğramış yan karakterlerin yarattığı görsel çeşitlilik yeni yapımda yok mesela. Gerçi Dünya'nın iki ucunu birbirine bağlayan ultra-fantastik ve bilimsel toplu taşıma aracı The Fall baya ilgi çekici. Oyunculuklara bakacak olursak: Her ne kadar Colin Farrell'in oyunculuğunu Schwarzenegger'inkine tercih etsem de kadın karakterler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. (Kate Beckinsale neden film boyunca dudaklarını bükmek zorunda mesela?) En nihayetinde uzatmadan, kısaca yazabilirim: Total Recall sıkıcı bir yeniden çevrim. 
1990 yapımı Total Recall hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder