Hayallerim, Delorean ve Sen: Antony and the Johnsons'dan Cut the World

7 Ağustos 2012

Antony and the Johnsons'dan Cut the World

Antony and the Johnsons yeni albüm çıkarıyormuş. İsmi Cut the World olacak. Albüme ismini veren şarkıya ait video yayınlandı. Ve leziz bir video olduğunu söylemeliyim. İçinde Willem Dafoe ve Carice van Houten'ı (Carice van Houten kim derseniz: Game of Thrones'un Melisandre'si) bulabileceğiniz videonun yönetmeni NABIL. Nabil'in adını ilk kez duydum; araştırınca daha önce Bon Iver, Kanye West ve Bruno Mars'ın müzik videolarını da yönettiğini öğrendim. İnternet sitesine bir göz atmayı isteyebilirsiniz. Buradan ulaşabilirsiniz.
Cut the World'ün şarkı sözleri feminist bir protesto gibi. Antony'nin dünyayı feminin bir sistem üzerine kurarak yorumladığı ve fikirlerini paylaştığı konuşma Future Feminism'i dinlemek isterseniz buraya tıklayın. Cut the World'ün şarkı sözleri:

For so long I’ve obeyed that feminine decree
I’ve always contained your desire to hurt me

But when will I turn and cut the world?

My eyes are coral, absorbing your dreams
My skin is a surface to push to extremes
My heart is a record of dangerous scenes

But when will I turn and cut the world?
When will I turn and cut the world? 

When will I turn and cut the world?

Videoyu da izleyin madem:
Antony and the Johnsons'ın internet sitesinde, Antony bize diyor ki: a feminist revolution might save our world.

3 yorum:

  1. Daha dün Facebook profilimden paylaştım videoyu ! Temmuz ayında da konseri vardı ama gidecek kimseyi bulamamıştım. Ah ah.. İnanılmaz bir klip olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. Şimdi düşünüyorum, feminen bir dünyayı kurtuluş olarak gören birinin klibi için, kadınların seçtiği şiddet yolu biraz ironik olmamış mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patriarkal sistemdeki kafa koparma anlayışına sert bir cevap olarak kullanılan sembolik vahşet diyebiliriz gibime geliyor. Zaten kadınların gözlerindeki o delirme hâli aklı başındasızlığa bahane oluyor gibi. İronisi de içindeyken daha çarpıcı ve hayata yakın olduğu da inkar edilemez. Gene de her türlü şiddete karşıyız tabi!

      Sil