Hayallerim, Delorean ve Sen: Merak Uyandıran Fragmanlar

6 Eylül 2012

Merak Uyandıran Fragmanlar

Fragman izlemenin keyfi ayrı. Ve kesinlikle eğlenceli! Aşağıda merakla beklediğim birkaç filmin fragmanlarını derledim size. İyi seyirler efem.

The Hobbit: An Unexpected Journey dört gözle beklediğim filmlerden. Özellikle fantastik serilerle veda etmekten nefret ediyorum. Hayatımda bıraktıkları boşluklar katlanılası olmuyorlar. The Lord of the Rings'e veda ise baya zorluydu. The Hobbit ikinci bir şans; yeniden Orta Dünya'ya giriş bileti ve görsellik konusunda LOTR filmlerini aratmayacağına ve epiklik konusunda da onların altında kalmayacağına inanıyorum. Peter Jackson: Sana kocaman teşekkürler.
(Hobbit kitabı ile ilgili yazmıştım daha önce, okumak isterseniz tıklayın.)

In Bruges seyri keyifliden öte bir filmdi. Filmin yönetmeni Martin McDonagh'ın yeni ve filmografisindeki ikinci uzun metraj fimi Seven Psychopats'de gene Colin Farrell oynuyor. Fragmanda izlediğimiz kadarı ile mizah dozu yüksek ve abzürdlük-deha sınırında ustalıkla dolaşacak gibi görünen bir film var elimizde. Heyecanla bekliyorum.

Cloud Atlas, bize The Matrix'i veren sinemacı Wachowski Kardeşler'in yeni filmi, epik bir kitap uyarlaması.

The Master, yetenekli yönetmen Paul Thomas Anderson'ın yeni filmi -There Will Be Blood'ın üzerinden 5 yıl geçmiş-. Fragmanı, hikâye -diğer birçok fragman gibi-  hakkında çok bilgi vermektense, izleyiciye bir Anderson filmi yoğunluğunun deneyiminin öncü kuvveti gibi. -Gerçi sonralar da çıkan ve daha konuşkan/bilgilendirici olan fragmanları da mevcut filmin.-

How I Met Your Mother'ın Ted'i Josh Radnor yönetmen koltuğunu sevmeye başladı gibi. Happythankyoumoreplease'den sonra ikinci filmi Liberal Arts. Benim filme özel ilgim ise çok uzun süre bir karaktere hayat veren aktörlerin, o uzun soluklu kimliklerinden sıyrılıp yeni bedenler ve zihinleri canlandırmalarında daha heyecanlı ve taptaze bir his bulmamda yatıyor. Radnor'ın resmini her gördüğümde ona Ted demeyi bırakmalıyım sanırım. 

Inglorious Basterds'ın yarattığı fırtınanın üzerinden 3 sene geçti. Tarantino nihayetinde yeni filmini tamamladı. Django Unchained'ın fragmanından yola çıkarak ziyadesiyle eğlenceli bir film olacağını söyleyebiliriz.

2 yorum:

  1. Seven Psychopats ve Liberal Arts filmlerini bekliyorum . Harika filmler. Derleme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil