Hayallerim, Delorean ve Sen: İtalya I: Garda Gölü

16 Temmuz 2014

İtalya I: Garda Gölü

Geçtiğimiz hafta minik ama güzeller güzeli bir seyahate çıktım! Üç gün İtalya'da dolandık, keyiflendik ve günlük hayata dönmek istemedik. Burada seyahat hakkında yazmak, yazdıkça o güzel hissi hatırlamak beni mutlu ediyor.  İtalya'yı birkaç parça halinde yazacağım. İlk kısımda Garda Gölü'nü ağırlıyoruz.
Garda Gölü, İtalya'nın en büyük gölü ve kıyısı boyunca bin bir güzelliğe gebe bir göl. Araba ya da bisiklet ile sahil şeridinde yola çıkıldığında ardı ardına dizilmiş kasabalar sizi bekliyorlar.
Göl ile yollarımız seyahatin hem gidiş hem dönüş kısmında kesişti. Kıyısında kitap okumak, elinizde leziz bir İtalyan dondurması ve karşınızda göl manzarası ile sahilde bir bankta oturmak, yüzmek, güzelliğin ve çirkinliğin tarihi üzerine düşünmek ya da hiçbir şey düşünmeden sadece nefes almak için harikulade bir yer Garda Gölü. Yüzmek isterseniz gölün en güneyinde kalan Sirmione'nin turkuaz rengi sularına bırakın kendinizi. Sirmione ayrıca tam sahilde duran orta çağdan kalma kalesi ve sularındaki kuğuları ile masalsı bir kasaba. Sokaklarında, pencerelerinde çiçekler asılı evler göreceksiniz. Kısacası Garda Gölü'nde mutlu hissedeceksiniz. Yoldayken, insanın dertlerden ve stresten uzak ruh haline mükemmel bir eşlikçi Garda.


Sirmione


Sirmione'deki Kale

Sirmione
Sirmione

Sirmione

Yaz dediğin sulu olur.


Garda Gölü


Lazise'de
Lazise

Sirmione


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder