Hayallerim, Delorean ve Sen: Tatilden geriye ne kalır?

3 Temmuz 2012

Tatilden geriye ne kalır?


Ne zamandır yazamayışımın sebebi bu sefer rutin hayatın işi gücü değildi. Tatile kaçtım. Ailemle Bodrum'da birkaç gün geçirdik. Ruhum tazelenmedi; bedenen de birkaç kilo fazladan gayrı değişim yok.
Şimdi geriye baktığımda birkaç şey var zihnimde; onlar sapasağlam ve güçlüler. Geçen sabah sahildeydik. Birden kuvvetli bir ses çalındı bütün tatilcilerin kulağına. Başlar gökyüzüne doğru kalktı ve tam üstümüzden geçen iki jetin görüntüsü ile karşılaştık. Felaket filmleri sahnesinden fırlamıştık sanki. Ne olduğundan habersiz, küçük hayatlarını yaşayan bizlerin etrafında korkunç olaylar gelişiyordu. Kamera bizi bir an gösterip -gözlerimizdeki merak, endişe ve korku ile- aksiyonun en sıcak olduğu noktaya yöneliyordu sonra. Bütün o keşmekeş içerisinde bir iki saniye gözüken bizlere ne olduğu ise muamma. Büyük ihtimalle ölüyüz gerçi.
Bir de içimdeki röntgencinin şaha kalkışı var. Etrafımda dolanan bütün o insanların olası hikâyelerini döndürüp çevirdim kafamda bütün tatil boyunca. Kocası slip mayo giyen, her öğlen yemeğinde kayıplara karışan ve çok güzel bir yüzü ve yemyeşil gözleri olan o çok kilolu kadın. Kocası çiçekli bir bermuda pantolon giyip, sabırla besliyordu çocukları. Slip mayosu ile de 70'lerden fırlamış gibi bir hali vardı. Sonra bir de bandanası ve halka küpeleri eksik olmayan, vücudu yirmilik mankenlerden geri kalmayan, kırklarında, kısa kızıl saçlı o kadın. Nereden gelme bu kadın? İşte al sana hikâyeler hikâyeler.
Çok hızlı bir tatildi bu. Tatilden çok; bütün koşuşturmaca içinde aileme ayırabildiğim birkaç gün işte. Mekan onların seçimi. Ben misafirim sadece.
Tatilden geriye tek bir dalganın alıp götürdüğü minik ayak izleri kalır.
NOT: Yirmilik dişlerimle başım dertte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder