Hayallerim, Delorean ve Sen: Avokado VII

2 Aralık 2014

Avokado VII

Yılın son ayına girerken, biten senenin ardından pişmanlıklara prim vermemek adına bir avokado postunu uygun buldum.

Avokado 1: Cat Power bir önceki hafta sonu Babylon'un konuğuydu. Pazar akşamında dinlemeye gittiğim hüzünlü sesli kadını karşımda kanlı canlı izlemek içimde karışık hisler uyandırdı. Konser sonrası geçmiş konserleri hakkında yazılar okuyunca oturtabildim sanırım deneyimlediğim şeyi: Cat Power, gerçek adıyla Chan Marshall, sahnede sürekli ne yapacağını bilemiyor gibi gözüküyordu. Eski röportajlarında birçok kez sahne korkusundan bahsetmiş. Bir şarkıya başlar gibi yapıp ardından o şarkıyı çalmak istemediğine kanaat getirip bir başkasına sürüklüyordu dinleyiciyi. Yer yer abarttığını düşündüğüm özürlerinden çıkarttığım kadarıyla zaten sahne performansına kendisinin de pek bir güveni yoktu. Gene de seçtiği şarkıları güzel güzel söyledi, bizden sesini esirgemedi. Seyirciyle muhabbet de etti; bazen ne konuşulduğunu pek duyamasak da diyaloğun içindeki kişiler için oldukça keyifli bir hadise olmuştur eminim.

Avokado 2: Jenny Slate'ı Parks & Recreation'dan hatırlarsınız. Slate'ın başrolünde olduğu bir Amerikan bağımsız filmi Obvious Child'ı benzerlerinden ayıran hemen hemen hiçbir şey yok. Vajinal akıntı hakkında konuşması dışında. Bir de bedensel gazların salınımı hususunda epey rahat. Natüral. En nihayetinde biraz romantik, biraz komik.

Avokado 3: Supernatural'ın 200. bölümü "Fan Fiction" bir harika değil miydi dostlar? Dizinin ekran kurallarını eğip bükmesine, diğer dizilerin gitmediği öte bölgeleri ziyaret etmesine, aslen kurgu anlamında pek orijinal olmamasına rağmen ara ara aldığı risklerle seyircisine yaşattığı kırk küsur enteresan dakikaya bayılıyorum. 200. bölümün, Supernatural'ın fanlarına saygı duruşu niteliğinde olduğunu da belirtmeli.

Avokado 4: Biz Sherlock'un 4. sezonu için 2016'yı bekleyedururken, Benedict Cumberbatch dizi sevenleri mutlu edecek bir açıklama yapmış. Dizinin kalitesi düşmediği sürece Sherlock'u canlandırmaktan bıkmayacağını belirten aktör, dedektifin yaşlı halini oynamaktan da keyif alabileceğini eklemiş sözlerine. Unutmadan: 2015 yılı içerisinde bir tane özel Sherlock bölümü yayınlanacak. O özel bölüme ait ilk görsel geçtiğimiz hafta internete düştü. Aşağıya bakın!




2 yorum:

  1. Avokado yazılarını okumaktan büyük keyif aldığımı daha önce söylemiş miydim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili mor rimel! Çok naziksin :) Umarım yeni yılda daha fazla hazırlayacağım bu seriden -vee yeni yıl listeleri oluşmaya başlar bile!-

      Sevgiler!

      H.

      Sil