Hayallerim, Delorean ve Sen: Güzel Şeyler

30 Nisan 2014

Güzel Şeyler

İnternet denilen dipsiz kuyuda sonsuz güzellikte keşiflere yelken açabiliyor insan. Yeni insanlar, hayatlar, eserler, yerler tanımak için başvurulan ilk mecralardan internet. Aynı zamanda milyonlarca bloga da ev sahipliği yapıyor. Blog yazmaya başladığımdan beri takip ettiklerimin yanında, yol boyunca rastladığım ve kısa zamanda favorilerim arasına giren bloglardan oluşan bir liste paylaşmak istiyorum sizlerle. Göze ve zihninize ziyafetin garanti olduğu kanaatindeyim.



Oscar Boy: Akademi Ödülleri'ni merkezine oturtan ama Akademi'nin bilindik ilgi alanlarından çok daha geniş bir çerçevede yazılar bulabileceğiniz Oscar Boy tatmin eden ve kaliteli bir sinema blogu. Ayrıca sitede diziler inceleniyor, yönetmenler masaya yatırılıyor.


i am a food blog: Bu blog inanılmaz lezzetli! Sadece fotoğraflarıyla doyuruyor beni. Dürüst olayım. Tarif edilen yemeklerden hiçbirini denemiş değilim; ama bu kadını takip etmek için mutfakta iyi olmak gerektiğine inanmıyorum. Malzemelerin birbiriyle dansından doğan lezzetli yemekleri sevmeyen yoktur sanırım.


Kitaplık Kedisi: Bu blog bir "kişisel kültür sanat güncesi". Kitaplık Kedisi'nin içeriği kitap ağırlıklı gibi dursa da keşfe çıktığınızda karşınıza çıkan bolluktan coşuyorsunuz. Takip edilesi!


The Jealous Curator: Dinamik bir modern sanat blogu. Blogun sloganı "Damn. I wish I thought of that.". Kim güzelim bir eserin etkisindeyken onun yaratanı olmayı hayal etmez?


Bleubird: Sevimli ve ilham veren bir aile blogu. Marifetli kadın James'in dört çocuklu ailesiyle yaşamından paylaştığı fotoğraflarda aile yaşamında daha önce tatmadığınız bir sadelikle ya da şaşırtıcı bir doğallıkla karşılaşabilirsiniz. Bu samimi blog uzun zamandır favorilerim arasında.


Kediler ve Kitaplar: Keşke daha çok yazılsa dedirten bloglardan. Az güncellese de arşivinde bir dünya dolusu güzel yazı, dosya, paylaşım bulabilirsiniz. Başucu blogu gibi bir şey Kediler ve Kitaplar.




İyi "Kötü Film": Bildiğiniz sinema bloglarının takip ettiği, incelediği, yazdıkları filmlerle ilgilenmiyor İyi Kötü Film ekibi. Sinema tarihinde çoğunluk kötü film damgasını yiyen iyi filmleri yazıyorlar. B-Filmler ve kült filmler hakkında, ön yargıları kırmayı ve bilgilendirmeyi amaçlayan keyifli bir kollektif blog.






The Voyageur: Seyahat/fotoğraf blogu. Moda tasarımcısı Pauline, rüya güzellikte yaptığı yerlerde çektiği fotoğrafları paylaşıyor.






Stil In Berlin: Berlin'i, şehrin atmosferini, havasını, sokak sanatını, mekanlarını, aktivitelerini -kısaca hemen hemen her şeyini- paylaşan blog.


FROM DAS EGG: Dost blog! Doğuşuna tanık olduğum, yazarını sevdiğim bir seyahat blogu From Das Egg. Fotoğraflarıyla göz dolduruyor, sevgili Göksu'nun objektifinden gördüğümüz yerlere gitme isteği doğuruyor ve insanı Wanderlust halet-i ruhiyesine sokuyor.


Le Blog: Başka bir dost blog daha! Yazarı Elifnaz'ın, kendi kişisel çağdaş sanat seçkileriyle süslediği, yaratıcı çalışmaları paylaştığı sevimli bir mekan Le Blog.



Suddenly, We Have A Story: Güzel insan Meltem'in yazılarını/öykülerini paylaştığı yer. Kalemi güçlü bu kadının yazdıklarına bir göz atın derim.


the multi content blog of hayat: Nevi şahsına münhasır insan Hayat'ın eşine rastlanmaz çılgın öykülerinin ana gemisi. Hatırlamayanlar için: Hayat'ı Hayallerim, Delorean ve Sen'de de konuk etmiştim.



1 yorum: