Hayallerim, Delorean ve Sen: Ulm

4 Aralık 2013

Ulm

Ulm, Almanya'nın güneyinde, trenle Münih'e yaklaşık bir saat mesafede ufak bir şehir. Şehri gezme fırsatım olduğu için mutluyum. Hiçbir şey yeni bir yer keşfetmenin beslediği kadar beslemiyor ruhu. Ulm hiçbir zaman gidilmesi gerekenler listemde olmamasına rağmen bu ufak şehrin kıyıda köşede kalan güzellikleri insanı mutlu ediyor. Genel olarak turist mıknatısı birçok Avrupa şehrine göre çok az gezilecek görülecek mekanı var Ulm'un. Bir günlük gezi kâfi.
Şehrin dikkat çeken en önemli yapısı Ulmer Münster (Ulm Kilisesi). Bu kilise halen dünyanın en uzun kilise kulesine sahip. Kilise ayrıca 1890 ve 1901 yılları arasında dünyadaki en uzun yapı imiş.
Fischerviertel olarak adlandırılan Ulm mahallesi ise gözler için keyifli bir ziyafet vaat ediyor. Yarı ahşap evleri, evlerin arasına sızmış kanalları ve dünyadaki en eğik otel olma unvanına sahip Das schiefe Haus şehrin bu kısmında bekliyor sizleri. Piramit şekilli şehir kütüphanesi ise Ulm'un en şık yapıları arasında. Ufak bir ek bilgi olarak da Einstein'ın Ulm doğumlu olduğu verilebilir.
Ulm, en güzel Avrupa şehirleri arasında sayılamasa bile meraklı gözlere sunabileceği ufak güzellikleri olan bir Almanya şehri. Aşağıda şehrin fotoğraflarını bulacaksınız.
Ulmer Münster




Stadtbibliothek Ulm (Şehir Kütüphanesi)

Fischerviertel - Kapı detayı
Fischerviertel
Sinagog
Fischerviertel - Kapı Detayı
Weihnachtsmarkt'ta
Weihnachtsmarkt süslemelerinden
Einstein Anıtı
Einstein Anıtı
Das schiefe Haus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder