Hayallerim, Delorean ve Sen: This Is the End

29 Ekim 2013

This Is the End


Bu sene kıyameti işleyen iki komedi filmi çıktı görücüye: The World’s End ile This Is the End (Buraya Kadar) . İki yapımı ilk duyduğum anda isimleri birbirlerine karıştırmış, o kafa karışıklığı ile de uzunca bir süre hangi filmde kimin oynadığını oturtamamıştım zihnimde. O kafa karışıklığı geçeli epey olduysa da bu iki filmden sadece This Is the End’i izleme fırsatı bulabildim bugüne kadar.  This Is the End’in yönetmenliğini Hollywood’un gözde komedyenlerinden Seth Rogen ve Rogen’la daha önce Superbad, Green Hornet ve Pineapple Express gibi filmlerde beraber çalışmış Evan Goldberg üstlenmişler.

This is the End’in oyuncu kadrosu hiç kuşkusuz dikkatleri üzerine çekiyor. James Franco, Danny McBride, Jay Baruchel, Seth Rogen ve Jonah Hill başrollerde karşımızdalar, yan rollerde ise birçok ünlü isme rastlamak mümkün.; ama burada hiçbirini dillendirmeyeceğim.
This Is the End, kıyamet geldiğinde James Franco’nun evinde parti yapan bir sürü ünlü ismin başına neler gelebileceği hakkında. Film,  günümüz absürd komedilerinden farksız bir mizah anlayışıyla ortalama –eğer absürd komedi sevmiyorsanız ise vasat-  bir seyir zevki vaat ediyor.  Çok komik birkaç sahnesi, esprisi yok değil; ama tuvalet mizahının bayağılığı soğutuyor beni filmden. Filmi, türündeki diğerlerinden ayıran özelliklerden biri kurgu karakterler yerine oyuncularının gerçek kimliklerini kullanması ve oyuncuları karikatürize etmesi.  Seth Rogen röportajlarında,  filmde kendi adlarıyla seyirci karşısına çıkan oyuncuların hepsinin gerçek hayatta çok daha farklı kimliklerinin olduğunun altını çiziyor ama bazı istisnai noktalarda da birkaç gerçek karakter kusurunun üstüne abartılı bir şekilde gidildiğini de ekliyor. Ana kadronun senelerdir arkadaş olduklarını ve daha önce birçok kez beraber çalıştıklarını bilince, This Is the End bir arkadaş grubunun geyik muhabbetinden doğan bir filmmiş izlenimini yaratıyor –ki buradaki –miş eki fazla olabilir, nitekim film Seth Rogen ve Jay Baruchel’in daha önce eğlencesine çektikleri kısa film Jay and Seth Versus the Apocalypse’ten uyarlama-.

Filmin sonuna geldiğimde bir sürü adamın eğlence için milyonlarca dolar harcadığı izlenimine kapıldığımı ekleyip, kadrodaki isimlerden özellikle sevdiğiniz biri, türe ilginiz varsa izleyin diyerek bitiriyorum yazıyı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder