Hayallerim, Delorean ve Sen: Orphan Black

29 Ağustos 2013

Orphan Black


Orphan Black 2013'ün başarılı bilim kurgu/aksiyon dizilerinden. Birinci sezonunu geçtiğimiz Haziran'da bitiren, yapımcılar tarafından da ikinci sezonunun onaylandığı açıklanan dizi sürükleyici öyküsüyle izleyiciyi bağlıyor kendine.

Sarah, tren istasyonunda kendisine tıpatıp benzeyen bir kadının intiharına şahit olduktan sonra kendini içinden çıkamayacağı olayların içinde buluyor. Daha sonra intihar eden kadının ve kendisinin, klon olduğunu öğreniyor. On bölümlük ilk sezonda olay örgüsündeki ani dönüşler, beklenmedik sürprizler sezon finalinde daha fazlasına aç bırakıyor insanı. Baş roldeki Tatiana Maslany dizide pek çok karaktere hayat veriyor; oyunculuğu o kadar başarılı ki bu karakterlerin hepsi birbirlerinin aynısı iken ekranda duruşları, mimikleri, aksan ve tabi ki kıyafetleri ile çok net ayırt edilebiliyorlar. Sarah'nın yakın dostu -bir nevi side-kick'i- Felix'e ise kanınız öyle ısınıyor ki! Felix'i Jordan Gavaris canlandırıyor.
Dizinin yaratıcıları John Fawcett ve Graeme Manson'ın geçmişlerinde televizyon işleri görülse de en başarılı yapıtları Orphan Black gibi duruyor.
Konusunun çekiciliğine katkıda bulunan bir başka şey ise dizinin yönelttiği sorular. İnsan klonlamanın etiği ve yetişme tarzı, çevre ve sosyal ortamın insan üzerindeki etkileri üzerine satır aralarında kuvvetli tezler veriyor dizi.
Orphan Black oldukça sürükleyici. Vaktiniz olursa bir göz atın derim.







2 yorum:

  1. harika bir dizi bence! Tatiana'nın oyunculuğuna laf yok kadın her kılıkta oynuyor :D

    YanıtlaSil