Hayallerim, Delorean ve Sen: Londra I

3 Şubat 2013

Londra I

Londra'nın gerçekliğinden kuşku duymak ne haddime! Ama yıllardır sadece kitaplardan okuduklarım, dergi, gazetelerden ve bilgisayar ekranlarından gördüklerimle kafamda yarattığım şairler Londra'sı hiç kuşkusuz masalsı bir niteliğe bürüneli çok oluyor. Woolf''un Londra kadınları, Dickens'ın yokluk insanları ve Ackroyd'un mistik Doktor Dee'si, Londra'da bana eşlik ettiler. Harry Potter uzaklarda bir diyarda -en az zümrüt yeşili şehir kadar uzak mıdır?- bu şehirde sürükledi ayaklarını ve King's Cross'tan bindi Hogwarts trenine. Ne romantik komedilere ve dramlara sahne oldu tuğla duvarlı evleri. Bu zenginlik ile büyüdü gözlerim ve şaşkınlığım. Londra ile ilk tanışmam gerçekleşti; azı ve çoğu ile bu şehir bütün o kurgulardaki gibi görkemli. Önümüzdeki zamanlarda hakkında yazabilirim, şimdilik Londra sokaklarında gezenlerin rast gelebileceği sokakların fotoğraflarını paylaşıyorum.








E., A., U.


4 yorum:

  1. Normalde alakasız blogların ay şurayı gezdim yurtdışından aşağısı kesmez beni tarzı yazılarını hiç okumam ama senin postun başka. Devamını düşünüyorsan lütfen yaz! Ben de o İngiltere'yi çok sevenlerdenim. Ölmeden önce giderim umarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim cyborg yorumun için! Mutlu ettin beni :) Devamını yazmayı öncelik listemde öne çekeceğim. İngiltere, edebiyatı ve muhteşem İngiliz kurgu karakterleri olmadan ne kadar İngiltere zaten?

      Öpüyorum!

      H.

      Sil
  2. Merakla devamını bekliyorum!

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ilgilenir misin bilmem ama kitaplar mimini sana da gönderdim. Haberin olsun;)

    YanıtlaSil