Hayallerim, Delorean ve Sen: Mayıs 2013

25 Mayıs 2013

Casanova


BBC’nin 2005 yapımı mini dizisi Casanova’da çapkın baş karakterin gençliğini David Tennant, yaşlılığını da usta oyuncu Peter O’Toole canlandırıyor.  Dizi üç bölümden oluşuyor ve her bölümün senaryosu  Doctor Who’nun eski baş yazarı Russell T. Davies’ın imzasını taşıyor.  Dizinin Amerikan yapımı, başrolünde Heath Ledger’ın oynadığı Casanova filmi ile aynı yılda seyirciyle buluşması tesadüf mü yoksa Casanova’nın 280. doğum yılını kutlama amacı mı güdülmüş emin değilim; fakat Tennant’ın Casanova’sı benim favorim.

22 Mayıs 2013

Virginia Woolf III


Mîna Urgan hiç süphesiz Türkiye'nin en önemli akademik insanlarından. Urgan'ın 1995 yılında yayınlanan Virginia Woolf adlı, Woolf'un hayatını ve eserlerini anlatan ve inceleyen kitabı hakkında bu yazı.

12 Mayıs 2013

Sherlock


BBC’nin Sherlock’u Sir Arthur Conan Doyle’un klasik kahramanı Sherlock Holmes’u güncel zamana uyarlayan başarılı bir mini dizi. Sherlock’un yaratıcıları Mark Gatiss –kendisi ayrıca dizide Sherlock’un ağabeyi Mycroft Holmes rolünü üstlenmiş durumda- ve Steven Moffat İngiliz televizyonunda ağırlığı olan saygıdeğer isimler. Moffat ve Gatiss aynı zamanda Docto Who (BBC)  yazarları arasındalar. Moffat üç senedir Doctor Who’nun baş yazarlığı görevinde.

5 Mayıs 2013

Uçuç Böceği XII

Bu Uçuç Böceği kadınlara özel. Hayırlı pazarlar efendim.
Woman with Green Umbrella, 1920
Henri Matisse

2 Mayıs 2013

Flight


Zemeckis’e olan hayranlığımı pek çok ay önce dillendirmiştim burada. Geçtiğimiz günlerde ise sonunda yönetmenin canlı aksiyona (live action)  geri döndüğü son filmi Flight’ı izleme şansı buldum -2000’de çektiği Cast Away’dan sonra sadece animasyonlarla konuk olmuştu sinemalara Zemeckis-. Flight’taki rolü Whip Whitaker ile Denzel Washington Altın Küre ve Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmişti.